Как да регистрирате правилно главоболието с дневника за главоболие на Кил?

Периодичните, силни главоболия или епизоди на мигрена натоварват изключително много засегнатото лице и са предизвикателство за лекаря. Той трябва да може да класифицира болката правилно въз основа на възможностите за изследване и описанията, направени от самия пациент. Дневникът за главоболие на Кил улеснява тази задача. На какъв принцип действа?

Предимства на дневника за главоболие

  • Помага на лекарите при поставяне на диагнозата.
  • Определяне на типа главоболие
  • Причината за главоболието може да бъде открита
  • Основа за лечението на главоболието

Диагностицирането често е трудна задача

Главоболието може да е индикация за много различни състояния и да има безброй причини за него. Това особено затруднява категоричното определяне на конкретната причина при всеки отделен случай. Симптомите причинени ли са от промяна в метеорологичното време? Тензионни главоболия ли са? Мигрена? Или е нещо напълно различно? Несигурността може да бъде силно обезпокоителна и в крайна сметка е възможно дори да допринесе за развитието на главоболието.

Икона за информация

Дневникът за главоболия на Кил помага за диагностицирането и лечението на главоболие и мигрена. Екип от експерти, водени от професор д-р Хартмут Гьобел от Клиниката за лечение на болка в Кил, разработиха този дневник за мигрена и други главоболия с цел улесняване на наблюдението на симптомите за продължителен период от време. Лекарят и пациентът могат да си сътрудничат, за да разкрият причините и да се назначи подходящо лечение.

Оценка с дневника за главоболие на Кил

Дневникът за главоболие на Кил улеснява внимателното наблюдение на хода на състоянията на главоболие за продължителен период от време. Връзките и причините често стават очевидни бързо. Освен всичко друго, дневникът за главоболие на Кил помага да се отговори на следните въпроси:

  • Колко епизода на главоболие имахте през последния месец?
  • Колко тежки бяха симптомите?
  • Какви потенциални фактори, които го отключват, имаше?
  • Какви бяха симптомите, които се проявяваха с главоболието?
  • Как точно се появи болката?

Водете този дневник за мигрена няколко седмици или толкова, колкото е предписано от Вашия лекар, и му представете данните, събрани по този начин. Това му позволява да прави важни заключения. Мигрената е вероятна, ако, например, главоболието обикновено е едностранно и е придружено от симптоми като гадене или повръщане. Пациентите, съобщаващи за двустранно, тъпо, притискащо главоболие, има вероятност да страдат от тензионно главоболие.

Но дневника за главоболие на Кил не е полезен само за лекарите: И пациентът може да следи отблизо собственото си здравословно състояние. Чрез точно отразяване на обстоятелствата около главоболието си, те могат да проследят потенциалните причини, за да ги избегнат в дългосрочен план и да предотвратят нови епизоди. Това не само осигурява огромно облекчение, но може да помогне и за значителното намаляване на необходимата употребата на лекарства, и най-хубавото - за постоянно.

Причини

Помага за откриване на факторите, които причиняват главоболието

Улеснява поставянето на диагноза

Страдате ли от главоболие или мигрена?

Съдействие

Лекарят може да предпише правилното лечение

Релаксираща жена

Преглед на продуктите Аспирин®

Аспирин® Ултра, Аспирин® Комплекс или Аспирин® С? Кой е подходящият за мен продукт?

Научете повече
 

Аспирин ултра на масата с чаша вода