Настинката често е съпътствана от болки в крайниците

В допълнение към хремата, възпаленото гърло, високата температура и общото неразположение, болката в крайниците е един от възможните симптоми на настинка (грипоподобна инфекция). Истинският грип често причинява и болки в ръцете и краката. Научете повече за причините и лечението на болката в крайниците.

Защо настинката причинява болка в крайниците?

Болка в крайниците от настинка (grippaler Infekt) всъщност е положителен знак, тъй като отразява процеса на организма в борбата с патогените. По време на инфекция с вируси на настинка, тялото освобождава специални пратеници, включително простагландини. Въпреки че са незаменими за работата на имунната система, те предизвикват и болкови стимули в нервните клетки. Болка в крайниците, т.е. болка в мускулите и ставите от настинка обикновено се появява един или два дни след инфекцията. Характерната болка е:

  • Болезнени опъвания в краката или ръцете, и в гърба,възприемани с различна степен на интензивност, и потенциално се появяват при всяко движение, както и в покой, напр. когато седите или лежите.

Често тези оплаквания разговорно се наричат мускулни болки. Това може да се дължи на факта, че болката в крайниците често се усеща като болка в мускулите.

Облекчаване на настинка и болка в крайниците

Болката в крайниците може силно да ограничи ежедневието, точно както болката в гърлото, високата температура или други симптоми по време на грипоподобна инфекция. Могат да се използват различни домашни лекове, с цел облекчаване. Те включват:

  • Поставете топли компреси за крака върху болезнените крайници. Те трябва да са около 20 градуса и могат да се използват за около 10 до 15 минути няколко пъти на ден.
  • Вземете гореща вана, за да се затоплите и отпуснете. Добавете добавки за баня, които стимулират циркулацията, като смърчови иглички, за допълнителна подкрепа на имунната система. Не се къпете обаче, ако сте с висока температура.
  • Приемането на големи количества горещ чай често се смята за полезно. Чайовете от цвят на лайка, липа или джинджифил се препоръчват заради обеззаразяващия им ефект.

Болкоуспокояващите от аптеката са добра алтернатива или добавка за доказани лекарствени средства в домашни условия. Обикновено се предлагат като специални продукти срещу симптомите на настинка. Лекарства, съдържащи ацетилсалицилова киселина, като Аспирин® C , са доказали ефикасността си при възпалено гърло, болка в крайниците и висока температура.

 

 

 

Причина

Болката в крайниците често е вследствие на настинка или грип

Гореща вана

Ви затопля и отпуска

Приемане на голямо количество течности

Билковите чайове могат да имат обеззаразяващ ефект

Болкоуспокояващи

Облекчават дори най-силната болка

 

Кога да посетите лекар за настинка и болка в крайниците?

Болка в крайниците, която се появява заради настинка, обикновено отшумява за няколко дни. Потърсете лекар, ако случаят не е такъв. Същото се отнася и за случаите на висока телесна температура (от 39 градуса по Целзий), ако се изпотявате прекомерно или се чувствате изключително уморен.

ЗАБЕЛЕЖКА: Необичайно силната болка в крайниците може да индикира инфлуенца. Разграничаването на настинката от грипа може да бъде трудно. Посещение при лекар може да изясни въпроса.

Преглед на продуктите Аспирин®

Аспирин® Ултра, Аспирин® Комплекс или Аспирин® С? Кой е подходящият за мен продукт?

Аспирин ултра на масата с чаша вода