ЗАПОЧНЕТЕ НОВ НАЧИН НА ЖИВОТ

Понякога се нуждаете от малко мотивация. Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат да вървите напред.

ПРЕДПРИЕМАЙТЕ ПОСТЕПЕННИ СТЪПКИ

Промените в начина на хранене, физическата активност и намаляването на стреса са отлично начало. Но не мислете, че трябва да се справите с всичко едновременно. Постигнете една победа – като хранене с по-здравословни храни, след което направете следващата стъпка. (Консултирайте се с Вашия лекар, преди да започнете редовна физическа активност).

БЪДЕТЕ РЕАЛИСТИ

Поставете си постижими цели. Ако трябва да намалите теглото си, не мислете за отслабване с 20 килограма – съсредоточете се на първите два. Ако сега си изготвяте работен план, не е реалистично да мислите, че след два месеца ще бягате в маратон.
Правете това, което Ви помага, и се придържайте към него!

ПЛАНИРАЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Здравословният за сърцето начин на живот не означава, че не може да се забавлявате. Можете, и трябва, да излизате на вечеря, да ходите на партита и на почивка. Просто планирайте нещата известно време напред.


С помощта на технологиите, здравословният начин на живот сега е по-лесен отвсякога. Почти всеки ден се появяват нови, свързани със здравето приложения. Проверявайте ги и използвайте смартфона си, за да подобрите своето здраве.

СЪЗДАЙТЕ ПОДКРЕПЯЩ ЕКИП

Не мислете, че трябва да правите всичко сами. Създайте подкрепящ екип от приятели, членове на семейството и колеги − те могат да Ви мотивират да продължите напред.

Нагоре